”Stay hungry, stay foolish!”

”Stay hungry, stay foolish!”

luni, 24 februarie 2014

Tort Laslău cu fructe de pădure


 Să fiți iubiți! Să aveți o zi minunată!

Dacă am sărbătorit Sf. Valentin, iată că a venit vremea să sărbătorim și Dragobetele.
Schimbăm ”direcția” și ne îndulcim cu un desert foarte bun și care nu îngrașă...așa zice autorul rețetei, doctorul Andrei Laslău.

Ingrediente

pentru blat


200 g migdale
50 g nucă
6 linguri cocos
100 g unt














Se macină migdalele și nucile apoi se amestecă cu fulgii de cocos și cu untul topit. Compoziția rezultată se întinde într-o tavă de tort detașabilă, ca un blat.


 
pentru cremă

700 g smântână 
250 grame fructe de pădure
2 linguri îndulcitor lichid (stevie)
2 linguri esență de vanilie
3 pliculețe de gelatină

Fructele de pădure se dau la blender, apoi se adaugă celelalte  ingrediente, se omogenizează. La sfârșit punem gelatina pregătită în prealabil (aveți grijă să nu o fierbeți pentru că își pierde proprietățile). 
Iese o cremă deosebită. Compoziția răcită se toarnă peste blat și se lasă la frigider până se întărește crema.

Se ornează cu fructe de pădure. 


 Idee preluată de aici.
 S-aveți spor și sănătate!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu