”Stay hungry, stay foolish!”

”Stay hungry, stay foolish!”

joi, 6 februarie 2014

Cușcuș exotic


Cuscusul este un aliment nutritional benefic pentru vegetarieni: contine proteine (o ceasca de cuscus gatit are 12% din necesarul zilnic), fibre, selenium, vitamine din complexul B-urilor (riboflavina, niacina si tiamina) benefice pentru dezvoltarea celulara, sistemul imunitar, energie.

La noi, incepe sa intre cu viteza in preferintele multora, dar inca se ridica din umeri cand intrebi de reteta. Dar, cum internetul raspunde la orice intrebare si cum romanul este foarte inventiv....iata si un cuscus exotic.

ATENTIE! Este o reteta pentru cei ce agreeaza  combinatia dulce-sarat.....

Ingrediente

300 g cușcuș
600 g piept de pui
1 avocado
1 lămâie
2 portocale
1 legătură de pătrunjel
 3 linguri ulei de măsline pentru dressing, sare si piper 

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie cubulete si se frige intr-o tigaie de teflon. 
 Pregatim cuscus-ul prin fierbere, 5 minute  (sau se toarna  apa clocotita peste el, acoperim  si lasam sa se umfle). Se scurge surplusul de apa. 
Am taiat marunt patrunjelul, am curatat un avocado si o portocala si apoi le-am taiat cubulete. 





 Am stors o portocala si o lamaie, am adaugat peste zeama lor ulei de masline, sare si piper, rezultand un delicios dressing.  Acest dresing l-am turnat peste cuscus. 
 Am amestecat usor cușcusul si am adaugat apoi pieptul de pui taiat cubulete, patrunjelul, avocado si portocala.

 Rezultatul final:


M-am inspirat de aici
Eu am folosit cuscus care a necesitat fierbere. Cel din supermarket este prefiert. Cateva sfaturi de preparat cuscusul, le gasiti aici

S-aveți spor și sănătate!

2 comentarii: