”Stay hungry, stay foolish!”

”Stay hungry, stay foolish!”

sâmbătă, 1 martie 2014

Cuiburi cu spanac

Ingrediente

4 cartofi mări
400 g spanac opărit și tocat
2 ouă mari
1 ceapă, 2-3 căței de usturoi
sare, piper, ulei
opțional brânză

  • se dau  cartofii pe răzătoarea mare, se presară deasupra puțină sare, se amestecă bine și pune amestecul într-o strecurătoare pentru 20 de minute. 
  •  se scurg cu mâinile cartofii rași și se pun într-un castron împreună sarea și cu piperul.
  •  se ung cu puțin ulei  formele de brioșe și se tapetează fiecare formă cu amestecul de cartofi rași. 
  • se pun în  cuptorul încins pentru 15 minute sau până capătă o culoare maronie.

  • se sotează spanacul în ulei, cu ceapă și usturoi. Se lasă pe foc până se evaporă lichidul (cam 6-8 minute).
  • după ce spanacul se răcește, se adaugă ouăle și se condimentează după gust (mie îmi place spanacul mai piperat).
  • umplem apoi cu această compoziție cuiburile de cartofi  și le punem în cuptor pentru 10-15 minute.
  • eu am pus deasupra cuiburilor un ”capac” de brânză, care s-a topit în cuptor..... mmmm, bun, bun!
  •  le scoatem din cuptor și se lasă câteva minute înainte de a scoate cuiburile din formă.



M-am inspirat de aici.
S-aveți spor și sănătate!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu