4 cartofi mări
400 g spanac opărit și tocat
2 ouă mari
1 ceapă, 2-3 căței de usturoi
sare, piper, ulei
opțional brânză
- se dau cartofii pe răzătoarea mare, se presară deasupra puțină sare, se amestecă bine și pune amestecul într-o strecurătoare pentru 20 de minute.
- se scurg cu mâinile cartofii rași și se pun într-un castron împreună sarea și cu piperul.
- se ung cu puțin ulei formele de brioșe și se tapetează fiecare formă cu amestecul de cartofi rași.
- se pun în cuptorul încins pentru 15 minute sau până capătă o culoare maronie.
- se sotează spanacul în ulei, cu ceapă și usturoi. Se lasă pe foc până se evaporă lichidul (cam 6-8 minute).
- după ce spanacul se răcește, se adaugă ouăle și se condimentează după gust (mie îmi place spanacul mai piperat).
- umplem apoi cu această compoziție cuiburile de cartofi și le punem în cuptor pentru 10-15 minute.
- eu am pus deasupra cuiburilor un ”capac” de brânză, care s-a topit în cuptor..... mmmm, bun, bun!
- le scoatem din cuptor și se lasă câteva minute înainte de a scoate cuiburile din formă.
M-am inspirat de aici.
S-aveți spor și sănătate!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu