”Stay hungry, stay foolish!”

”Stay hungry, stay foolish!”

marți, 4 martie 2014

Icre...Galați

Cum prepar eu icrele...

200 g icre (crap și hering)
500 ml ulei 
1 ceapă
4-5 castraveți murați
zeamă de lămâie
sare, piper






Pun ceapa și 150 g icre în vasul de la pasator, cu puțin ulei. După ce se zdrobește bine, bine ceapa, torn restul de ulei, treptat, treptat. 












Când s-a încorporat uleiul, iar icrele ”se țin”, scot pasatorul din ”propoziție”....și trec la lingura de lemn. Pun restul icrelor (rămân întregi și ... vedem totuși că mâncăm icre...) apoi piper, sare dacă este nevoie, zeama de lămâie. 

Eu am pus și puțină zeamă de la castraveți...le mai spumează și le albește...

La sfârșit adaug și castraveții tăiați cubulețe mici și storși de zeamă.


 Sunt ”lejere”, pufoase....și delicioase! N-am găsit altă rimă!





S-aveți spor și sănătate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu