Ingrediente
- 5 legături (zdravene!) de pătrunjel verde, proaspăt
- 4-5 fire de mentă proaspătă
- 1 legătură ceapă verde
- 3 roşii
- 150 grame bulgur
- zeama de la o lămâie (cam 6 linguri)
- ulei de măsline
- sare, piper
- sos de rodii
- Bulgurul se pune la înmuiat în apă rece pentru 2 ore.
- Scoateţi bulgurul, scurgeţi-l bine de apă (strângeţi-l în mâini şi lăsaţi-l pe un prosop curat să absoarbă restul de apă).
- Tăiaţi roşiile în cubuleţe mici.
- Tocaţi fin pătrunjelul, menta și ceapa verde.
- Într-un castron pentru salată amestecaţi roşiile cu ceapa, bulgurul, pătrunjelul şi menta.
- Stropiţi cu ulei de măsline, zeamă de lămâie și sos de rodii.
- Asezonaţi cu sare şi piper.
-Amestecaţi bine şi introduceţi la rece minim o oră înainte de servire.
O super salată, foarte aromată (de la mentă și..pătrunjel), crocantă și răcoritoare. Prea o lăuda toată lumea și am zis să fac și eu. Și nu regret. E foarte bunăăăăă!!!!!!!!!!!!!!!!
S-aveți spor și sănătate!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu